diumenge, 9 de setembre del 2012

Compte enrere per la Mercè

Em gaudit de la presentació dels actes de Les Festes de la Mercè 2012. Una Festa Major abocada al carrer, com si no, amb un munt d'activitats per tots els gustos i edats amb la ciutat convidada de Mont-real que ha triat La Sagrada Família per el seu espectacle: "Montréal Signe Ode à la Vie".
En motiu del 20e Aniversari del Zoo de BCN s'unirà a la Festa Major i s'omplirà de carrusels ven curiosos per els mes petits.
Un altre aniversari serà el 20e de les Olimpíades de BCN i tindrà el seu espai de celebració al Piromusical, amb una veu tan entranyable per nosaltres com la del Constantino Romero.
Tindrem de pregoner a Lluís Torner i el cartell es del artista Jaume Plensa.
Aquesta Mercè tindrà mes Cultura Popular i Tradicional que mai i moltes novetats. En el nostre cas, els  diables, el dia estrella es el del Toc d'Inici, un acte protocol·lari que els diables encapçalem i posem el punt final,  ja que les colles podran lluir totes les figures que  tinguin i mostrar aquesta diversitat de vestits a la Ciutat en la tradicional passejada.
Enguany l'Ajuntament fa una nova edició del CD que conté els temes del Toc d'Inici per cel.lebrar el 20é aniversari dels Ministris del Camí Ral i os suggereixo que el compreu ja que conté una novetat: el nou tema musical que estrenen els diables, juntament amb el nou Ball de diables. Dues novetats importants que entren directament al protocol de la ciutat.
A partir d'ara quant escoltem aquesta música sabrem que es la dels diables de la ciutat de Barcelona i em de saber que es una creació personal del nostre estimat Guillem Roma, actualment vocal de la Coordinadora de diables de la Ciutat de Barcelona i director musical de la colla de diables "La Vella de Gràcia".
Em dit també que estrenem Ball de diables i heu de saber que la coreografia li hem de agrair a Montserrat Garrich,  especialista en l'àmbit de la dansa i balls populars i tradicionals catalans i membre de l'Esbart dansaire.
Per primera vegada al Toc d'Inici també participaran els Falcons. Com a novetats: La Xambanga avança el seu horari, la Mercè Dansa comptarà amb la participació del Grup de Danses Aljama de Bétera de València i la cavalcada de gegants compartirà espai amb les bèsties.
Tot això entre molts altres actes de Cultura Popular i Tradicional i molts altres del món del circ, les arts de carrer, etc....

Diables, castellers, gegants, trabucaires......tots tenim una cita per celebrar la Mercè envoltats d'amics i es el mateix dia de Festa Major a la Plaça Sant Jaume a les 09:00 h per esmorzar junts i compartir una cafè amb els companys.
Bona Festa Major!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada