dimecres, 14 de maig del 2014

XVII Trobada de la Federació Catalana dels Tres Tombs


De ben segur que totes coneixem la tradició dels Tres Tombs, però en sabem l'origen? Com explica la Federació Catalana dels Tres Tombs al seu espai web, trobem diversitat d'opinions.
 
Unes versions suposen que els tres tombs  eren les voltes que feia fer el genet a la muntura sobre les potes del darrere com a prova de destresa, davant del capellà encarregat de beneir l’animal. Altres creuen que les tres voltes es feien al voltant d’una creu propera al lloc de la benedicció, en el convent de Sant Antoni.
 






Sigui quin sigui el seu origen, cal destacar que Barcelona va ser la ciutat escollida com a seu d'aquesta XVII Trobada.`Tot i les dificultats econòmiques que atravessa la cultura popular, més d'una cincuantena de municipis van participar a la Cavalcada i van omplir els carrers de la ciutat d'alegria, tradició i festa.
 
La nostra Federació no va voler perdre-se'n cap detall i un grup de voluntaris va col·laborar en la benvinguda de les entitats i en el muntatge i preparació de la Plaça Sant Jaume, espai on també hi van actuar com a servei d'ordre.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada